Bolja igra, ali ipak novi poraz Smedereva

SMEDEREVO, 31. avgust 2019 – U šestom kulu prvenstva Prve lige Srbije Smederevo je ugostilo ekipu Grafičara i pružilo, svi se slažu, najbolju igru do sada, ali se ispostavilo da ni to nije bilo dovoljno da dođe makar do prvog boda. Na kraju je ostalo Smederevo 1 – Grafičar 2.

A počelo je, za Smederevce, da bolje ne može, već u 2. minutu su poveli; iz slobodnog udarca Rakić je pogodio stativu i lopta se odbila iza leđa inače odličnog golmana Savića.

Imalo je Smederevo šansu da duplira prednost, ali je udarac novajlije Mozesa čuvar mreže gostiju

I onda, umesto da domaćin uveća vođstvo, gosti stižu do izjednačenja; Mrkela je sa ivice peterca, neometan ni od koga, glavom pogodio za 1:1. Grafičar tu nije stao, deset minuta kasnije Ousman je iskoristio povratnu loptu Dobrića i spretno je sproveo u mrežu.

U drugom delu je Smederevo igralo još i bolje, imalo i šansu da izjednači, ne može izglednija biti, sa penala. Savić je srušio Đorđevića, a sudija Mitić bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Udarac Stojkovića je pročitao golman gostiju i paradom sačuvao svoju mrežu izbacivši loptu u korner. Do kraja su domaći imali još nekoliko dobrih šansi, kao onu kada je posle kornera Mozes šutirao glavom zamalo kraj stative. Novajlija Ilić je mogao da proslavi svoj debi golom u završnici meča, kada je nakon slobodnog udarca Rakića tukao glavom za koji santimetar iznad okvira gola.

Smederevo je tako i posle šestog kola ostalo jedini tim bez bodova u ligi, a slede ništa lakši susreti od ovih koje je do sada imalo; prvo gostuje vodećem na tabeli Metalcu u Gornjem Milanovcu, pa onda dočekuje drugoplasiranu ekipu Novog Pazara.

Tekst i foto. R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!