Svetski kup u Rio de Žaneiru: Jasmina među prvima na vatrenoj liniji

RIO DE ŽANEIRO, 27. avgust 2019 – Četvrti Svetski kup u 2019. godini počinje ove srede na olimpijskom strelištu u Rio de Žaneiru. Učestvuje više od 500 strelaca iz 66 država. Srbiju predstavlja 12 strelaca, a prvog dana na vatrenu liniju izlazi osmoro članova našeg nacionalnog tima.

Zoranu Arunović i Jasminu Milovanović ove srede očekuje prva polovina kvalifikacija malokalibarskim sport pištoljem. Sutra će gađati 30 metaka preciznom paljbom, a u četvrtak 30 metaka brzom paljbom, posle kojih je na programu finale. Učestvovaće 78 žena.

Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Ivana Anđušić Maksimović će gađati vazdušnom puškom. U kvalifikacijama će se, za osam mesta u finalu, boriti čak 109 takmičarki.

Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Lazar Kovačević sutra se nadmeću u eliminacijama MK puškom iz trostava (3 puta 40 metaka). Prijavljeno je 80 strelaca, podeljenih u dve grupe. U kvalifikacije, koje će biti održane u četvrtak, prolazi 55 takmičara.

U reprezentaciji Srbije su i Bobana Momčilović Veličković, Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov, koji će gađati vazdušnim pištoljem. 

Stručni štab: Dragan Donević (šef stručnog štaba i selektor za pušku), Jelena Arunović (selektor za pištolj), treneri Ivan Manojović, Jasna Šekarić, Goran Mikec.

Takmičarski program na SK u Rio de Žaneiru se završava u ponedeljak.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien