Likovna kolonija Grafika po 35. put

SMEDEREVO, 27 avgust 2019 – U smederevskom Centru za kulturu u nedelju 1. septembra počinje 35. Likovna kolonija Grafika. Tradicionalna kolonija koja održava kontinuitet u afirmaciji i negovanju umetničke grafike ove godine će trajati do 7. septembra i okupiće osmoro umetnika na uobičajenom mestu, u prostoru grafičkog ateljea. Oni će tokom trajanja kolonije stvarati dela u različitim tehnikama duboke štampe koja će biti izložena tokom oktobra u galeriji Centra za kulturu.

U sazivu 35. kolonije Grafika su umetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Na koloniji će nastajati radovi Irene Ranđel iz Niša, Nenad Zeljića iz Beograda, Predraga Lojanice iz Zrenjanina, Lidije Krnjajić iz Novog Sada, a učesnici kolonije su i Milena Stijak iz Banja Luke (BiH), Sanja Savić Simović iz Kutine (BiH), Joan Mihov iz Velikog Trnova (Bugarska) i Angelina Nedelčeva iz Varne (Bugarska).

Pored toga što 1. septembra počinje grafička kolonija, taj datum je opredeljen i za otvaranje izložbe grafika malih formata Niškog grafičkog kruga. Dela članova Niškog grafičkog kruga posetioci galerije će moći da pogledaju do 15. septembra, a izložba grafike malih formata u saradnji Niškog grafičkog kruga i smederevskog Centra za kulturu je druga po redu. Tendencija je da se saradnja nastavi i da izložba postane tradicionalna, odnosno da jednom godišnje u galeriji Centra za kulturu budu predstavljeni radovi malog grafičkog formata koji pripadaju produkciji Niškog grafičkog kruga.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!