Konkurs za nagradu Zlatna struna jubilarne Smederevske pesničke jeseni

SMEDEREVO, 22. avgust 2019 – Organizacioni odbor 50. Međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen raspisao je konkurs za pesničku nagradu Zlatna struna.

Autori na konkurs mogu da pošalju najviše dve svoje neobjavljene pesme napisane na srpskom ili nekom stranom jeziku sa prevodom na srpski.

Pesme treba poslati najkasnije do 16. septembra, a autori pet najuspelijih pesama, po odluci stručnog žirija, biće pozvani da učestvuju na Festivalu 16. i 17. oktobra. Pesme će biti objavljene u posebnoj publikaciji, a dobitnik nagrade biće poznat na večeri Meridijani. Njemu će pripasti statueta Zlatna struna, rad akademskog vajara Selimira Jovanovića, i novčani iznos.

Autori koji učestvuju na konkurs treba da pesme potpisane šifrom pošalju u četiri primerka. Uz pesme je neophodno dostaviti razrešenje šifre zapečaćeno u posebnoj koverti. Razrešenje šifre mora da sadrži puno ime i prezime, adresu i broj telefona.

Pesme  treba slati na adresu: Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen (za konkurs Zlatna struna) PP 118, 11300 Smederevo.

Jubilarni 50. Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen  ove godine će biti održan od 14. do 18. oktobra.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!