Obustavljeni radovi na putu Palanka – Plana: Prvo kanalizacija!

SMEDEREVSKA PALANKA/VELIKA PLANA, 13. avgust 2019 – Jučerašnji obilazak radova na putu Smederevska Palanka – Velika Plana potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, u jednom momentu je doživeo neočekivani obrt: ministarka je naložila obustavljanje radova! Razlog; zahtev da u okviru rekonstrukcije puta bude urađena i kanalizacija u dužini 3 i po kilometra. 

“Kada sam videla opravdan zahtev građana Velike Plane da dobiju kanalizaciju, dala sam nalog ’Putevima Srbije’ da obustave radove na preostalih 3,5 km rekonstrukcije puta dok lјudi ne dobiju kanalizaciju, a Opština će zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja da  obezbedi sredstva”, rekla je Mihajlovićeva, kako se navodi na zvaničnom sajtu njenog minisarstva.

”Svaka kuća u Srbiji treba da ima i vodu i kanalizaciju, a mi nemamo para za bacanje da uradimo put koji bismo morali ponovo da raskopavamo zbog kanalizacije”, dodala je ona.

Rok za završtetak radova na deonici puta između Smederevske Palanke i Velike Plane je, podsećamo, početak novembra. Da li će ga ovo zaustavljanje radova zbog izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 3 i po kilometra produžiti ostaje da se vidi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!