„Čelik“ najuspešniji i na Zlatiboru

ČAJETINA, 4. avgust 2019 – U Organizaciji Planinarskog kluba “Tornik“ iz Čajetine, na terenima Zlatibora, sa startom i cilјem na sportskom kompleksu Milovan Rajevac, održano je peto kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji. Učestvovalo 23 ekipe iz 6 planinarskih klubova, a PSK „Čelik“ predstavlјalo je 7 ekipa u konkurenciji i jedna van konkurencije. „Čelik“, branilac titule prvaka Srbije u ovom sportu, i na ovom takmičenju je bio najuspešniji sa osvojenih 6 odličja u konkurenciji i jednim van konkurencije. „Čelik“ je stigao do četiri zlatne, dve srebrne i jedna bronzane medalјe.

Najvredniji rezultat postigli su „Čelikovi“ seniori, koji su u jakoj konkurenciji, uspeli da osvoje prvo mesto. Ekipa je bila u sastavu: Saša Nikolić, Aleksandar Živojinović i Dejan Ranković.  Zlatne medalјe osvojili su pioniri „Čelika“: Sofija Nikolić, Mihajlo Minić i Ilija Milutinović. Za još dve zlatne medalјe pobrinule su se veteranke i veterani. Veteranke su nastupile u sastavu: Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić, a veterani: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić.  Srebrnu medalјu zaslužila je druga pionirska ekipa: Lazar Milutinović, Senka Ranković i Vuk Gilanović, kao i druga veteranska ekipa u sastavu: Dragan Nikolić, Štefan Riling i Branko Grujić.

Staze za 8 kategorija od pionira i pionirki do veterana bile su dobro koncipirane dužina od 4 za najmlađe do 10,3 kilometra za seniore. Na stazama je bilo 6 kontrolnih tačaka za pionire do 11 kontrola za seniore. Teren na kom se takmičilo obuhvatao je predele sa vrhovima Glavica 834 mnv, Beli 881, Goli bregovi sa 772, drugu Glavicu 838, Osoje 738 mnv, te predele u okolini mesta Šipovik i Mušvote, kao i one koje gravitiraju ka potocima Bistrica, Mali potok, Graov potok i bezimenim potočićima koji se ulivaju u ove potoke. Po promenlјivo oblačnom vremenu trebalo je savladati i ukupnu visinsku razliku do 500 mnv za seniore. Konfiguracija terena je bila tehnički i fizički zahtevna, kako za najmlađe, a posebno za seniorsku kategoriju.

Na ovom takmičenju “Čelik“je osvojio 750 bodova i povećao prednost u odnosu na konkurenciju i drugoplasirani klub PSK “Pobeda“.

Fotografije su iz arhive članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!