Glumački žiri odlučuje o nagradi „Dunavska lađa“ na Dunav film festu

BEOGRAD, 30. Jul 2019 – Glumački žiri, u sastavu Janko Popović Volarić,
Nives Ivanković i Radivoje Raša Bukvić, dodeliće nagradu za najbolji film na ovogodišnjem međunarodnom filmskom festivalu „Dunav Film Fest“. U konkurenciji za glavnu nagradu, simboličnog naziva „Dunavska lađa“, naći će se osam novih filmskih ostvarenja podunavske kinematografije.

Glumac Janko Popović Volarić regionalnoj publici poznat po ulozi u televizijskoj seriji „Kud puklo da puklo“ i nagrađivanim filmovima „Goran“ i „Cosmic Sans“, njegov kolega Radivoje Raša Bukvić, koji je ostvario brojne uloge u svetskim ostvarenjima, domaćoj publici znan po roli u seriji „Besa“, kao i Nives Ivanković, koju je javnost upoznala u filmu „Zvizdan“, u serijima„Novine“ i “Lud, zbunjen, normalan”, imaće zadatak da odaberu najbolje delo podunavske filmske umetnosti.

Drugo izdanje Dunav Film Festa biće održano u Smederevu od 20. do 25. avgusta, a ljubitelji filma imaće priliku da u autentičnom ambijentu srednjevekovne srpske prestonice pogledaju aktuelna filmska ostvarenja iz deset država kroz koje protiče reka Dunav.

Foto: Agencija Right

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien