Besplatna škola jedrenja za decu od 7 do 10 godina

SMEDEREVO, 15. jul 2019 – Jedriličarski klub Smederevo, uz pomoć lokalne samouprave, organizuje besplatnu školu jedrenja za decu uzrasta od 7 do 10 godina. Škola će biti organizovana na Šalinačkom jezeru svakog dana od 10 do 15 časova, osim u slučaju loših vremenskih uslova, u periodu od 15. jula do 5. avgusta ove godine.

Početnim i naprednim kursom deca savlađuju osnove samostalnog jedrenja kroz igru, zabavu, ali i ozbiljan i stručan rad, koji organizuje trener Jedriličarskog kluba Smederevo, sa licencom Jedriličarskog saveza Srbije. Pod njegovim budnim okom deca imaju sve uslove da se kroz jedriličarski sport izraze i postanu pravi sportisti.

Cilj škole jedrenja je da pobudi kod dece interes za bavljenje ovim sportom, stvaranje radnih navika, kao i razvijanje samostalnosti i samopouzdanja. Tokom trajanja škole, deca usvajaju teorijska i praktična znanja koja mogu da koriste u jedriličarskom sportu, ali i u svakodnevnom životu.

Obavezno je osnovno znanje plivanja, kao i saglasnost lekara i roditelja za bavljenje ovim sportom.

Potrebna oprema za polaznike: kapa/kačket, flaša/flašicaca vode za piće, užina. Garderoba mora da bude u skladu sa vremenskim prilikama – za hladnije vreme: pamučna majica, jakna ili trenerka, patike i obavezno presvlaka; za toplije: pamučna majica, dva para kupaćih šorceva, papuče i patike i krema za sunčanje.

Brodove i potrebnu opremu za jedrenje, uključujući i sigurnosne pojaseve, obezbeđuje JK Smederevo.

Broj polaznika je ograničen, a u odnosu na broj prijavljenih učesnika, moguće je organizovati zajednički (besplatni) prevoz do jezera i nazad.

Prijave i dodatne informacije na broj: 0640295751

(Autobuski prevoz do Šalinačkiog jezera: AS Smederevo – polasci prema Šalincu: 7,30 – 12,20 – 15,45. Povratak autobusa je otprilike 30 minuta kasnije od vremena polaska.  Smederevo – Šalinačko jezero, 16 km u oba pravc).

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien