Objavljen novi „Dunavski rečnik“, besplatan za preuzimanje

12. jul 2019 – Na internet prezentaciji Direkcije za vodne puteve objavlјen je „Dunavski rečnik“. U okviru projekta „Danube STREAM“, pripremlјeno je novo izdanje izraza na engleskom jeziku u vezi sa Dunavom, a sa prevodom i objašnjenjima na srpskom jeziku.

Dunavski rečnik je prvenstveno fokusiran na korisnike plovnog puta Dunava. Sadrži elementarnu terminologiju koju koriste zaposleni u administracijama dunavskog plovnog puta u svakodnevnom organizovanju pružanja bezbednih i održivih uslova plovidbe na Dunavu, ali i opšte informacije o reci u cilјu podizanja svesti šire javnosti. Terminologija se odnosi na unutrašnju plovidbu, građevinarstvo, saobraćaj i transport, geodeziju, hidrologiju, geografske informacione sisteme, rečne informacione servise, ekologiju, zaštitu prirode i životne sredine. Posebna pažnja u ovom izdanju posvećena je geografskim terminima vezanim za plovni put Dunava, ali i sada aktuelnoj projektnoj saradnji među podunavskim zemlјama i njenom upravlјanju.

Publikaciju možete besplatno preuzeti sa internet prezentacije Direkcije za vodne puteve, na stranici Danube STREAM projekta ili OVDE.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!