Swiss Pro pomaže lokalnim samoupravama u uvođenju eUprave

8. jul 2019 – Program Swiss PRO objavio je javni poziv za podršku jedinicama lokalne samouprave u unapređenju elektronske uprave i pružanju elektronskih usluga. Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 350.000 evra podržati do 40 lokalnih samouprava, a pravo učešća na javnom pozivu koji je otvoren do 19. avgusta 2019. godine ima 96 gradova i opština u programu, među kojima su i Smederevo, Smederevska palanka i Velika Plana. Informativna sesija u Smederevu zakazana je za ponedelјak, 15. jula.

Lokalne samouprave svojim predlozima projekata mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera u vrednosti od 7.000 do 9.000 evra, kao i da navedu koji vid tehničke podrške im je potreban da bi se unapredila eUprava.

U skladu sa nacionalnim okvirom, program Swiss PRO će lokalnim samoupravama pružiti tehničku podršku prilagođenu njihovim individualnim potrebama kako bi se između ostalog razvili ili unapredili interni procesi i procedure, unapredila primena elektronskog upravnog postupka (eZUP-a), razvile postojeće ili nove eUsluge, te izradila rešenja za internet prezentacije jedinica lokalnih samouprava.

Kako bi se zainteresovane JLS upoznale sa detaljima javnog poziva – uključujući način prijavljivanja i učešća, kao i kriterijumima za izbor projekata, program Swiss PRO će organizovati informativne sesije prema sledećem rasporedu:

Kralјevo, u četvrtak, 11. jula, Trg Jovana Sarića broj 1, Sala 2 Skupštine grada Kraljeva,  u 12.30 časova.

Užice, u petak, 12. jula, Petra Ćelovića bb, Sala Gradskog razvojnog centra (RRA Zlatibor),  u 12.30 časova.

Smederevo, u ponedelјak, 15. jula, Omladinska 1, Velika sala Skupštine grada Smedereva,  u 12.30 časova.

Zaječar, u utorak, 16. jula, Trg Oslobođenja 1, Mala sala Gradske uprave Zaječar,  u 12.30 časova.

Niš, u sredu, 17. jula, Sedmog jula 2, Hol Gradske kuće Niš,  u 12.30 časova.

Bujanovac, u četvrtak, 18. jula, Karađorđa Petrovića 115, Sala Skupštine opštine Bujanovac,  u 12.30 časova.

Šabac, u petak, 19. jula, Gospodar Jevremova 6, Sala Gradske uprave Šabac,  u 12.30 časova.

Kragujevac, u ponedelјak, 22. jula, Trg Topolivaca 4, Biznis inovacioni centar Kragujevac,  u 12.30 časova.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici programa Swiss PRO konkursi/javni poziv.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien