Visoka delegacija HBIS-a u poseti Smederevu

SMEDEREVO, 5. jul 2019 – Smederevo je danas posetila osmočlana delegacija HBIS Group, predvođena predsednikom Grupe, Ju Jongom. Pored Jonga bili su tu i predstavnici HBIS Serbia i Tangsteel podružnice, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Smedereva.

Goste iz Kine primila je gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović sa saradnicima i predstavnicima Ministarstva privrede. Kako se dalje navodi, gradonačelnica je izrazila zahvalnost predsedniku HBIS Grupe, a posebno predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Ona je istakla da je dolaskom HBIS Group u Smederevo 5.000 radnika dobilo sigurnost, miran san i osmeh na licu.

“Grad Smederevo će uvek podržavati rad HBIS Serbia, zahvalan je na svemu što kineska korporacija čini za lokalnu zajednicu, sa željom da HBIS Serbia svake godine beleži rast u proizvodnji čelika, piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se Jong zahvalio radnicima železare na stručnosti, marljivosti i predanosti u radu, kao i podršci predsednika Srbije I Kine, a posebnu zahvalnost je izrazio gradonačelnici, kao i lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, u uverenju da će se takva podrška nastaviti i u budućnosti.

Foto: Grad Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!