You are here

Bolji dani za Jedriličarski klub Smederevo?

SMEDEREVO, 23. jun 2019 – Jedriličarski klub Smederevo bio je pred gašenjem. Godinama je bez stabilnih izvora finansiranja, a lokalna samouprava je, kada su budžetska sredstva u pitanju, do sada bila, najblaže rečeno, nezainteresovana za rad ovog kluba.

Željko Vučković, predsednik Jedriličarskog kluba Smederevo kaže za Podunavlje.info da veruje da dolaze bolji dani za klub, koji afirmiše rad sa najmlađim kategorijama, uglavnom sa decom uzrasta od sedam i više godine u klasi Optimist.

„Da, nadam se da dolaze bolji dani za klub. Imamo obećanja da ćemo moći da računamo na budžetska sredstva u narednoj godini, naravno, uz ispunjenje svih proceduralnih uslova. To podrazumeva angažovanje licenciranog trenera, organizaciju treninga, učešće na takmičenjima, što će ove godine biti veoma teško, zbog nedostatka sredstava, ali pokušaćemo da odgovorimo izazovu, poput učešća na ovonedeljnoj regati u Beloj Crkvi, koje su finansirali naši članovi“, kaže Vučković.  

Na Gradskom jezeru u Beloj Crkvi tokom vikenda je održana tradicionalna jedriličarska regata -18. Belocrkvanski kup. Takmičar/početnik u ovom sportu iz Jedriličarskog kluba Smederevo, osmogodišnji Vuk Kotur, ispostavilo se da je spletom okolnosti bio jedini smederevski predstavnik na ovoj regati.

Organizatori su ovom mališanu za prvo učešće u takmičarskom jedrenju i kao jednom od četvoro najmlađih učesnika uručili simboličnu nagradu.

„Za rukovodstvo Jedriličarskog kluba Smederevo ovo predstavlja pozitivan impuls. Posle lošeg perioda za naš klub i nedostatka finansija, dobili smo čvrsta uveravanja iz lokalne samouprave da će pomoći rad našeg kluba. Ovih dana intenziviraćemo pripreme za osnovnu obuku dece i učešće najmlađih takmičara na jednoj od regata u okviru Državnog prvenstva. Cilj je da oporavimo klub, okupimo decu i pripremimo ih za njihova prva zvanična takmičenja“, najavljuje Vučković.

Foto: JK Smederevo (Branko Pilić, predsednik JK Panonija 1975 i Vuk Kotur)

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien