„Doktor Šuster“ – premijera Kreativnog haosa

SMEDEREVO, 20. jun 2019 – Pozorište Kreativni haos ovog petka će premijerno izvesti predstavu „Doktor Šuster“, prema tesktu Dušana Kovačevića i u režiji Nevene Rakočević, u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu.

Drama Dušana Kovačevića „Dr Šuster“ vraća gledaoca u vreme devedesetih godina 20. veka, „vreme sloma“, društvenog, moralnog, kulturološkog. Priča o nestanku ideje sveta čiji temelji su građeni na  čestitosti, poštenju, marljivosti, vrlini. Način na koji glavni junaci grade odnose, razmišljaju o budućnosti, egzistira na granici apsurda. Snovi, želje, sećanja i suštinski važne, a neostvarene težnje, grade likove koji pokušavaju da prežive u svetu koji, izgubivši oslonac, kao da lebdi u međuprostoru nadrealnog i zbilje. Naizgled komične situacije imaju ton duboke tragike, a činjenica da tragovi tog vremena postoje i danas, samo pojačava utisak. Kako se glavni junaci nose sa svakodnevicom,  da li biraju san ili javu radi lakšeg preživljavanja, i gde ih taj odabir na kraju odvodi, pokušava da nam odgovori ova izvedba.

Igraju: Nevena Martić, Ivan Bajčić, Uroš Pavlović, Aleksa Vujović, Jelena Stevanović, Stefan Nikolić, Marija Narandžić, Valentino Oljača, Milan Ranković.

Predstava počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 150 dinara.

error: Content is protected !!