Odluka o načinu upoznavanja građana sa rebalansom budžeta

SMEDEREVO, 11. jun 2019 – Odeljenje za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Smederevo donelo je danas Odluku o načinu upoznavanja građana sa Nacrtom odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Smederevo za 2019. godinu. Pozdravljamo i pohvaljujemo impuls lokalne administracije da najvažniji dokument bude transparentan i dostupan građanima, čije su te pare.

U članu 1. se navodi da će građani biti upoznati sa predloženim rebalansom tako što će ovaj akt biti istaknut na sajtu Grada Smedereva. U drugom stavu ovog člana se dodaje da se  Predlog projekta kapitalnih investicija nalazi u članu 9, od 13. do 25. strane pomenutog dokumenta.

U drugom, poslednjem članu ove odluke stoji da zainteresovana pravna i fizička lica mogu svoje primedbe i predloge na predloženi rebalans budžeta da pošalju u e-formi do četvrtka, 13. juna u 13 časova na e-adresu: nacelnik.finansije@smederevo.org.rs.

Podsećamo, danas je 11. jun, kada je ova Odluka saopštena. Dakle, građani imaju čitava dva dana da pročitaju 97 strana predloženog najvažnijeg finansijskog dokumenta za jednu lokalnu zajednicu, pod pretpostavkom da se razumeju u finansije. Da naprave beleške, donesu zaključke i podnesu primedbe i predloge. Valjda, opet pod pretpostavkom da u međuvremenu ne rade, ne spavaju i slično. I tako, pohvale sa početka ovog kratkog teksta padaju u vodu.

error: Content is protected !!