Smederevci proslavili osvajanje titule i ulazak u Prvu ligu

SMEDEREVO, 9. jun 2019 – U svečarskoj atmosferi odigrana je utakmica poslednjeg kola prvenstva u Smederevu, pred gotovo punom zapadnom tribinom i, za ovaj rang i prilike u našem fudbalu, impozantnom brojkom od više od 2.000 gledalaca. Na kraju je bilo Smederevo – Tutin 1:1, ali taj rezultat nije bio od značaja za konačan plasman, Smederevci su titulu obezbedili nedelju ranije.

Susretu je prethodilo predstavljanje pionirske, kadetske i omladinske selekcije, sasvim u duhu proslave koja je obeležila današnju utakmicu. Što se samog susreta tiče, počelo je šansom Saše Markovića, koji je na centaršut Lepojevića, udarcem glavom prebacio okvir gola, baš kao i Stefan Stojanović, opet na asistenciju Lepojevića. Gosti su pripretili preko Đakovca, a uzvratio je brzonogi Nikolić udarcem koji je odbranio Đorđević. Golman gostiju se u još dva navrata u tom delu istakao, sprečivši Smederevce da s prednošću odu na poluvreme.

U nastavku, prvu šansu za goste imao je Đukić, ali je Trifunović odbranio. Golman gostiju Đorđević izvadio je potom ispod prečke loptu koju je uputio sa nekih 25 metara Garić. U 74. minutu, nakon centaršuta Cigulajkića i povratne Garića, Milentijević je glavom, sa ivice peterca, poslao loptu u desni donji ugao i doneo vođstvo domaćinu. Nekih deset minuta kasnije, Begipović je iskoristio grešku odbrane domaćina i, uz pomoć Cigulajkića, poravnao rezultat. To ipak nije pokvarilo slavlje domaćih, koji su uz vatromet obeležili ulazak u Prvu ligu.

Pobednički pehar, namenjen najboljoj ekipi prvenstva 2018/2019, kapitenu Nenadu Staniću i njegovom zameniku Ivanu Milosavljeviću uručio je Slobodan Ilić, predsednik FSRZS, poželevši Smederevcima da naredne godine u ovo vreme naprave korak više i ostvare plasman u Super ligu.

Foto: R.G.

error: Content is protected !!