CarGo donirao 1.315.000 dinara Radovanu za kupovinu kolica

SMEDEREVO, 6. jun 2019 – Predsednik Udruženja građana „CarGo” Aleksandar Vučić uručio je ček na 1.315.000 dinara Smederevcu Radovanu Samardžiću, koji boluje od cerebralne paralize, a koji se ranije obratio ovom udruženju za pomoć. Od tog novca Radovanu su kupljena kolica sa elektromotorom koja će mu olakšati život i kretanje, a obezbeđena mu je i banjska rehabilitacija i nameštaj koji mu je bio potreban.

Vučić je ovom prilikom rekao da je ponosan što će pokriti ceo iznos za elektromotorna kolica, bez potrebe da Republički fond zdravstvenog osiguranja učestvuje u njihovoj kupovini, što će, kako kaže, omogućiti da Fond ovaj novac da drugim ljudima i drugoj deci kojima je pomoć neophodna.

Radovan Rale Samardžić je od rođenja vezan za postelju,  ne može da pokreće ruke i noge, ali ga to nije sprečilo da napiše i objavljuje knjige. Rale bradom ili uz pomoć olovke u ustima piše na računaru. Sudbina je ovom Smederevcu uskratila i moć govora jer to što on izgovori razumeju samo roditelji, ni oni baš sve.

Kolica na elektromotor sa mikrokomandama trenutno se izrađuju u Nemačkoj po posebnoj meri za Radovana i za mesec dana će mu biti isporučena.

Foto: printscreen FB, video: FB CarGo – Dušan Leonovski

Skorašnji članci

error: Content is protected !!