Smederevo među gradovima koji su najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti

SMEDEREVO, 4. jun 2019 – Gradovi Smederevo, Leskovac, Sombor i Loznica i Gradska opština Vračar dobitnici su nagrade koju Zaštitnik građana, u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Stalnom konferencijom gradova i opština – Savezom gradova i opština Srbije, treći put dodeljuje gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji koji su u prethodnoj godini najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji, odnosno u svom okruženju.

Smederevo je ovu nagradu dobilo za inicijativu koja se odnosi na finansiranje usluge „Prevodilački servis za znakovni jezik“.

Na javni poziv za nagradu prijavilo se 17 gradova, opština i gradskih opština. Konkursna komisija je u periodu od 12. aprila do 13. maja 2019. godine obilazila gradove, opštine i gradske opštine, koje su na osnovu dostavljene dokumentacije ušle u uži izbor, kako bi u neposrednom kontaktu sa predstavnicima/ organa i korisnicima, kao i uvidom u sprovedene projekte donela Odluku o dobitniku nagrade.

Dodela nagrada, priznanja i pohvala jedinicama lokalne samouprave biće organizovana 18. juna 2019. godine.

error: Content is protected !!