Kuda idu divlje svinje – idu kroz Kolare

SMEDEREVO, 2. jun 2019 – U Kolarima se ovih dana pojavila, ni manje ni više, prava divlja svinja sa svojim potomstvom. Uplašeni za svoju bezbednost, a imajući u vidu koliko je privržena mladima i njihovoj odbrani, meštani Kolara su odmah pozvali, koga drugog, do lovce. Dobro organizovani, i još bolje naoružani, lovci su se ubrzo i pojavili. Priča ipak ima srećan kraj.

Neki Kolarci su bili za rešavanje ovog nesvakidašnjeg “bliskog susreta” čoveka i divlje životinje “po kratkom postupku”, dok su drugi, dobrodušniji, bili da se pronađe neka druga solucija, kako se ne bi naudilo životinjama.

Lovci su, naravno, postupili po pravilima kojima se rukovode u lovu, a posebno van njega, kada su u obavezi da štite i čuvaju divljač. Na kraju je nesvakidašnji događaj završen tako što je divlja svinja sa mladima transportovana na bezbedno mesto, dolazak svinje u Kolare je imao srećan kraj.

Naši sagovornici pretpostavljaju, pošto je bila gotovo pitoma, da je reč o životinji koja boravi u neposrednoj blizini ljudi, a ovom prilikom je došla do samog sela, pre svega u potrazi za sigurnom hranom, za sebe i svoje mlade.

Foto: Podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!