Četvrti Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“ – Smederevo 2019.

SMEDEREVO, 28. maj 2019 – Četvrti Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“, u znak sećanja na prerano preminulog trenera Proletera iz Vranova, počeće u petak, 14. juna, saopšteno je danas. Nakon tri godine turnir se seli iz Vranova,  na teren Veslačkog kluba u Smederevu.

Turnir je podržao Gradski fudbalski savez Smedereva koji je ove godine i organizator, zajedno sa porodicom i prijateljima Zorana Popovića Popa. Nagradni fond  je znatno uvećan i iznosi 300.000 dinara. Tradicionalno, biće dodeljene i novčane nagrade za najboljeg igrača, strelca i golmana. Uplata po ekipi od deset igrača je 10.000 dinara. Prijavljivanje je do 13.juna u 20 časova, kada je javno izvlačenje parova , na terenu kod Veslačkog.

Organizatori pozivaju zainteresovane ekipe da prijave učešće na brojeve telefona:  063/ 11-33-083 – Marjan, 060/75-75-111 – Nemanja,  060/ 66 33 673 – Olja.

Turnir „Zoran Popović Pop“ od osnivanja prati veliko interesovanje, bilo je na njemu najmanje po 20 ekipa iz raznih krajeva, prepune tribine navijača, korektna navijačka i takmičarska atmosfera.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015.godine u 51. godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang – zonu Dunav.

Uprava kluba, a potom i Gradsko veće grada Smedereva, donelo je 15. aprila 2016. godine odluku da stadion FK Proleter dobije ime „Zoran Popović Pop“. U loži na stadionu, uoči finala prvog turnira zvanično je otkrivena mermer ploča sa natpisom „ Stadion Zoran Popović Pop“.

Fudbalski svet nije i neće zaboraviti Popa . On je, dajući sebe fudbalu od malih nogu pa do poslednjih dana života, zaslužio da se upravo kroz fudbal čuva sećanje na njega, navode organizatori i pozivaju na ovogodišnji turnir na Veslačkom.

Foto: O. Milošević

Skorašnji članci

error: Content is protected !!