Besplatni preventivni pregledi u nedelju

SMEDEREVO/SMEDEREVSKA PALANKA, 25. maj 2019 – U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja, sutra, u nedelju, 26. maja svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da u domovi ma zdravlja u Smederevu i Smederevskoj Palanci, kao i u smederevskoj Opštoj bolnici „Sveti Luka“ i Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci, obave preglede i kontrole zdravlja.

Građani će moći u domovima zdravlja da izmere krvni pritisak i urade EKG i provere nivo šećera u krvi, a biće u prilici i da razgovaraju sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja i konsultuju o zdravstvenim tegobama i terapijama.

U smederevskoj Opštoj bolnici „Sveti Luka“ i palanačkoj „Stefan Visoki“ moći će da urade oftalmološke preglede, pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde.

Prijem građana je na šalterima ambulantno -polikliničkih službi je u vremenu od 8 do 16 časova.

U prethodnih 13 akcija preventivnih pregleda, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede, a od tog broja više hilјada upućeno je na dalјu dijagnostiku, saopštilo je Ministarstvo zdravlja uoči akcije u nedelju.

Foto/ilustracije: Podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!