Dr Tatjana Milivojević na tribini „Kultura i sreća“

SMEDEREVO, 21. maj 2019 – U Koncertnoj dvorani, u sklopu naučno-obrazovnog programa smederevskog Centra za kulturu, ove srede biće održana tribina „Kultura i sreća“ na kojoj će govoriti dr Tatjana Milivojević, filozof i psihoterapeut.

U problemskom pristupu pitanjima o tome šta čini bit i iskustvo kulture, u čemu se sastoji sreća, te u ispitivanju odnosa kulture i sreće tokom programa će biti razmotrena razlika između „imati kulturu“ i „biti kulturan“ i ukazano na kulturu kao polje samorazvoja, samoosvešćenja života, smislotvornosti i egzistencijalnog profilisanja. Iskustvo sreće, mimo površnih zadovoljstava, biće tematizovano u njegovoj suštinskoj vezanosti za zov i avanturu samospoznaje, izazova da se postoji kao ličnost. Biće naglašeno shvatanje sreće kao optimuma bića i dobra kome se teži radi njega samog, obeleženog kohezijom unutrašnjih snaga, slobodnom motivacijom, uznošenjem životne energije. Pažnja će biti posvećena mogućim odgovorima o prožetosti, uzajamnoj pripadnosti sreće i kulture, osvrtima na tekovine stvaralaštva i na iskustvo mitske svesti.

Dr Tatjana Milivojević je diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, magistrirala i doktorirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Nici (Francuska). Završila je obuku za psihoterapeuta na Institutu za psihoterapiju u Nici. Radila je u Francuskoj kao psihoterapeut, konsultant i edukator. Bavila se književnim i stručnim prevodilaštvom. Na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu predavala je psihologiju stvaralaštva i kulturnu antropologiju. Objavila je studiju Motivacija za rad – teorije i strategije, udžbenik Psihlogija stvaralaštva, filozofsku monografiju Lav Šestov – mislilac početaka i krajeva, kao i dva romana, Ispovesti jedne psihoterapeutkinje i Nerođen od oca.

Oblasti interesovanja i rada: filozofska antropologija, etika, primenjena psihologija, filozofija i psihologija interpersonalne komunikacije.

Program počinje u 19 sati, moderator je Marko Cvetković, urednik naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo, a ulaz je slobodan.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien