„Čelik“ se učvrstio na prvom mestu Lige u planinarskoj orijentaciji

SMEDEREVO, 13. maj 2019 – U organizaciji Planinarskog društva “Vukan“ iz Požarevca na terenima u okolini Krepolјina, na Homolјskim planinama, održana je trka trećeg kola u Ligi planinarske orijentacije. PSK “Čelik“ je učestvovao sa 10 ekipa od pionirskih do veteranskih, koje su osvojile 9 medalјa: pet zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu. Pioniri su u obe kategorije pobedili, a i veteranske ekipe su bile uspešne, pa je na ovom takmičenju „Čelik“ osvojio 1115 bodova i učvrstio se na prvom mestu Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji.

Akcija „Narcisu u pohode“

Članovi „Čelika“ su učestvovali i na drugom Školsko prvenstvo Srbije u orijentiringu, koje je održano na terenima Košutnjaka u Beogradu, u organizaciji Orijentiring saveza Srbije, a pod pokrovitelјstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Saveza za školski sport Srbije, održano je Ukupno je bilo 153 učenika iz 43 škole Srbije, srednjih i osnovnih, među kojima su bila dva člana „Čelika“, koji su predstavljali OŠ „Branko Radičević“ – Milica i Nemanja Vasilјević. Nemanja je u konkurenciji 31 takmičara pobedio i osvojio titulu za kategoriju MOŠ 14 (muška osnovna škola – 14 godina). Milica, koja je ove godine završila Čelikovu školu orijentiringa, prva joj je takmičarska sezona, iza sebe ima tek nekoliko trka u konkurenciji 26 učenika, u kategoriji ŽOŠ 12, zauzela je deveto mesto. 

Planinarsko-smučarsko društvo “Gvozdac“ iz Kralјeva proteklog vikenda je po 62. put organizovalo tradicionalnu akciju „Narcisu u pohode“ , koja je i ove godine imala i republički karakter. U jednoj od najmasovnijih planinarskih akcija učestvovala su i 32 člana PSK “Čelik’.


Fotografije članova kluba

error: Content is protected !!