Nastup smederevskih veslača na Beogradskoj internacionalnoj regati

SMEDEREVO, 1. maj 2019 – Predstojećeg vikenda na Adi Ciganliji biće održana tradicionalna Beogradska internacionalna regata. Veslački klub Smederevo će tokom dvodnevnih nadmetanja nastupiti sa 20 posada, 12 u subotu i osam u nedelju.

Veslačice Smedereva nastupiće sa pet posada. Prvog dana, u subotu će na regatnu stazi izaći četverac skul u konkurenciji kadetkinja, u sastavu Milica Mladenović, Milica Pejović, Teodora Stevanovska i Milka Zdjelar. Drugog dana, Milica Pejović će veslati u kadetskom skifu, a Teodora Stevanovska u pionirskom skifu. U dubl skulu će nastupiti pionirke Jovana Vučić i Milica Savić, a u konkurenciji kadeta za što bolji plasman će se boriti Milka Zdjelar i Milica Mladenović.

Veslački klub Smederevo će prvog dana, u konkurenciji veslača imati najviše posada i skifovima. U konkurenciji kadeta veslaće Vuk Marković, Petar Samardžija i Vukašin Rajić. U juniorskom skifu veslaće Miroslav Jovanović i Todor Marković, a Marko Torbica i Mihajlo Stojanović će se oprobati u seniorskoj konkurenciji.

U pionirskom dublu će nastupiti Vukašin Vujanović i Rajan Karnahan, a u kadetskom dvojcu bez kormilara će veslati Lazar Živković i Marko Atanasijević. VK Smederevo će imati i dva čamca u kadetskom dublu. Jednu posadu ćiniće Dušan Popović i Veljko Vukašinović, a drugu Marko Atanasijević i Lazar Živković.

U nedelju na regatnu stazu izlaze seniorski i juniorski dubl u sastavu Marko Torbica – Miroslav Jovanović i Konstantin Šujić – Todor Marković.

Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović veslaće u kadetskom četverac skulu, a u pionirskom će nastupiti Veljko Vujanović, Lazar Tasković, Rajan Karnahan i Dimitrije Vuković.

Posle prve regate održane prošlog vikenda, takođe na Adi Ciganliji, izabrani su najbolji juniori koji će našu zemlju predstavljati na prvenstvu Evrope koje će se 18. i 19. maja održati u Esenu u Nemačkoj. Boje Veslačkog kluba Smederevo braniće Nikola Soldatović i Andrija Jevtić u četvercu sa kormilarom u kome će pored njih dvojce veslati Veljko Matić iz Partizana i Nikola Kolarević iz Grafičara.

 Foto: Veslački klub Smederevo


Skorašnji članci

error: Content is protected !!