Takmičenje učenika četvorogodišnjih mašinskih škola

SMEDEREVO, 19 april 2019 – Pod generalnim pokroviteljstvom HBIS GROUP Serbia danas je u  Tehničkoj školi u Smederevu održano je 27. Regionalno takmičenje učenika četvorogodišnjih  obrazovnih profila mašinske struke iz oblasti mehanike-statike, kompjuterske grafike i modeliranja, mašinskih elemenata i konstrukcija, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću ove kompanije.

Takmičenje u Tehničkoj školi je otvorio Džao Kaising – Endi (Zhao Kaixing), izvršni direktor za inženjering i tehnološku podršku HBIS Serbia, koji je tom prilikom rekao:

„Naša saradnja je zasnovana na dualnom obrazovanju i mnogi učenici iz ove škole su na praksi u našim pogonima. Nadam se da će oni naći svoje mesto u našoj fabrici po završetku školovanja i da će zajedno sa nama učiniti da smederevska kompanija bude pravi ponos Srbije. Naš fokus jeste na mladim stručnim ljudima koji mogu da daju svoj doprinos našem razvoju i uvek ćemo biti tu da ih podržimo i da im damo šansu u tome.“

Takmičenje je okupilo više od 50 učenika mašinskih škola i isto toliko njihovih nastavnika i mentora iz više gradova Srbije, regiona Istok. Kompanija je obezbedila devet nagrada, koje su uručene najboljim učenicima za osvojena prva tri mesta u sve tri kategorije, a jedan učenik je dobio i nagradu iznenađenja od kompanije.

Nagrade najboljima je uručio Jovica Dobrić, generalni menadžer Podrške proizvodnji u kompaniji HBIS GROUP Serbia.

Kategorija statika

1. Andrija Savić, Tehnička škola Vranje

2. Pavle Ivković, Tehnička škola Zaječar

3. Jovan Tasić, Tehnička škola Vranje

Kompjuterska grafika

1. Milan Ranđelović, Tehnička škola „Nikola Tesla“, Velika Plana

2. Veljko Filipović, Tehnička škola „Rade Metalac“, Leskovac

3. Ivana Tacković, Tehnička škola Smederevo

Modeliranje mašinskih elemenata i konstrukcija

1. Andrija Cvetković, Tehnička škola Pirot

2. Aleksandar Živković, Tehnička škola  Pirot

3. Dimitrije Pavlović, Tehnička škola „Nikola Tesla“, Velika Plana

Pomenuta nagrada iznenađenja je to što je Milanu Ranđeloviću iz Velike Plane ponuđen posao u kompaniji kada završi školovanje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!