Srbiju će na Svetskom kupu u Pekingu predstavljati i Jasmina Milovanović

BEOGRAD, 15. april 2019 – Srbiju će na drugom Svetskom kupu u sezoni, koji počinje narednog vikenda u Pekingu, predstavljati 13 strelaca, među kojima je i Jasmina Milovanović (Smederevo).

Kao i na svakom Svetskom kupu ove sezone, u pojedinačnim disciplinama dele se po dve olimpijske kvote za OI u Tokiju 2020. godine. Od srpskih strelaca olimpijske vize su osvojili Damir Mikec i Zorana Arunović. Oni više nisu u konkurenciji za kvote, pa će se u Pekingu boriti samo za medalje, kako u pojedinačnoj tako i u miks konkurenciji.

Naša selekcija u Kinu ide u najjačem sastavu. U ekipi je svih 12 srpskih seniorskih reprezentativaca učesnika Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Osijeku u martu, a uz njih i iskusni Stevan Pletikosić. Takmičarski program na turniru u glavnom gradu Kine traje od 23. do 28. aprila.

Sastav reprezentacije Srbije za Svetski kup u Pekingu:

Muškarci – Vazdušna i MK puška trostav: Milenko Sebić (Crvena zvezda), Milutin Stefanović („Čika Mata“). Vazdušna puška: Lazar Kovačević (Jagodina 92). MK puška trostav: Stevan Pletikosić („Čika Mata“). Vazdušni pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov („Aleksa Dejović“).

Žene – Vazdušna i MK puška trostav: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790). Vazdušna puška: Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova). Vazdušni i MK sportski pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Jasmina Milovanović (Smederevo).

Vazdušni pištolj: Bobana Momčilović Veličković (Bor 030).

Mešoviti parovi – Miks vazdušna puška: Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Lazar Kovačević. Miks vazdušni pištolj: Zorana Arunović/Damir Mikec i Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić.

Foto: Streljački savez Srbije

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien