Subvencije za pčelare – 720 dinara po košnici

BEOGRAD, 14. april 2019 – Pčelari su prvi koji će za podsticaje, u njihovom slučaju „po košnici“, moći da podnesu zahtev elektronskim putem, a reč je o pilot projektu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u iznosu od 720 dinara po košnici počinje u ponedeljak 15. aprila i trajaće do 31. maja tekuće godine, a pristup aplikaciji za podnošenje elektronskog zahteva je omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja uap.gov.rs.

Pčelari koji imaju registrovan elektronski potpis, ceo proces će obaviti unošenjem traženih podataka u aplikaciju (podaci o podnosiocu zahteva, broj poljoprivrednog gazdinstva, HID broj i broj pčelinjih stajališta) i elektronskim podnošenjem zahteva. Tokom samog procesa elektronskog potpisivanja imaće detaljna uputstva koja će ih voditi kroz proces. Rešenje povodom ovog zahteva biće im takođe prosleđeno elektronskim putem.

Podnosioci zahteva koji nemaju registrovan elektronski potpis, moći će da nakon unošenja traženih podataka,  generišu obrazac za podnošenje zahteva koji će na sebi imati bar kod. Generisani obrazac sa bar kodom je neophodno odštampati, svojeručno potpisati, ili overiti (u slučaju da je podnosilac zahteva preduzetnik), a  potom ga poslati preporučenom poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela može se podneti i na Obrascu – Zahtev za podsticaje po košnici pčela za _____ godinu, koji se dostavlja na navedenu adresu.

Foto/ilustracije: pixabay.com

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien