Šta ćemo gledati na Nušićevim danima?

SMEDEREVO, 29. mart 2019 – Ovogodišnji 36. Nušićevi dani biće održani od 15. do 23. aprila. Festivalski program je objavljen danas na sajtu smederevskog Centra za kulturu, juče je to učinjeno i na Fejsbuk stranici ove ustanove, ali medijima, makar zvanično, kakva je bila praksa ranijih godina, još uvek nije saopšten. Zbog toga smo bili prinuđeni da o tome koje će se predstave naći na repertoaru saznajemo iz Obaveštenja o pokretanju pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda. A tu stoji:

“Centar za kulturu Smederevo iz Smedereva donosi obaveštenje o pokretanju pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda za usluge 36. Pozorišni festival ‘Nušićevi dani’ ;   92000000- Usluge u oblasti rekreacije, kulture i sporta.

Osnov za primenu pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda je iz  čl. 36) 1.  2. Ako zbog tehničkih, odnosno umetničkih razloga predmeta javne nabavke ili iz razloga povezanih sa zaštitom isključivih prava, nabavku može izvršiti samo određeni ponuđač.”

Kako se dalje navodi, pozivi za podnošenje ponuda će biti upućeni:

– Pozorištu „Beogradsko dramsko pozorište“ iz Beograda, sa predstavom „Ničiji sin“

– Pozorištu „Atelje 212“ iz Beograda, sa predstavom „Noćna straža“

– Narodnom pozorištu Beograd, sa predstavom „Balkanski špijun“

– Agenciji za umetničke delatnosti u okviru izvođačke umetnosti „ART TEMA“, iz Beograda, koja zastupa Ustanovu kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, sa predstavom  „Šuplji kamen“

– Prvom prigradskom pozorištu Lazarevac,  sa predstavom  „Živi su, nije smešno“

– Studiju za organizaciju umetničkih događaja „Balkan art“ iz Beograda, sa predstavom „Dobri čovek“

– Udruženju građana „Okret teatar“ iz Beograda, sa predstavom „Sumnjivo lice“

– Malom pozorištu „Duško Radović“ iz Beograda, sa predstavom  „Sudbina jednog Čarlija“

Kada će koja od ovih predstava biti na repertoaru moraćete da se informišete na drugi način, kao i da li možda neka izostaje, može biti „zbog tehničkih, odnosno umetničkih razloga predmeta javne nabavke ili iz razloga povezanih sa zaštitom isključivih prava“, i da li će je zameniti neka druga ili ne, i kad – ljubitelji pozorišta saznaće, izgleda, baš kao i mediji, naknadno.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!