Pošta: Štrajka i ima i nema…

SMEDEREVO, 29. mart 2019 – Radnici u Pošti Smederevo daju podršku kolegama u GPC Beograd, koje štrajkuju već nekoliko dana, mada šalteri uglavnom rade, ali pošiljke ne idu ili, kako nam je rečeno, svoj put završavaju u GPC u Zemunu.

Kakva je situacija trenutno i kakva će biti do kraja ovog i narednih dana, pokušali smo da saznamo u glavnoj pošti u Karađorđevoj ulici u Smederevu, jer se na javnosti jedini poznati broj telefona od jutros niko ne javlja. Ispostavilo se da šalteri rade, za sada, čak i pošiljke mogu da budu predate, ali je izvesno da neće biti isporučene zbog već navedenih razloga.

Kako je ovog jutra rečeno portalu Podunavlje.info u „Maloj“ pošti u Ulici kralja Petra, u smederevskim poštanskim jedinicama šalterski službenici su uveli „minimum procesa rada“, ma šta to značilo, u znak solidarnosti sa kolegama koji štrajkuju u Glavnom poštanskom centru u Zemunu.

Situacija je drugačija u poštanskoj jedinici u Petrijevskoj ulici, koja je takozvana „ugovorna“ pošta, gde šalteri rade uobičajeno od 8 do 16 časova, potvrđeno je za Podunavlje.info.

Ono što je sigurno, potvrđeno nam je i u Kralja Petra i u Petrijevskoj, ukoliko imate pošiljku za slanje, do juče su je preuzimali i slali do glavnog distributivnog centra, koji je u štrajku, tako da pošiljke odatle, i one koje tamo stignu, ne idu dalje.

Foto: podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!