Svečana dodela pozorišnih značaka „Branislav Nušić“

SMEDEREVO, 27. mart 2019 – Danas u podne, na Svetski dan pozorišta, prve pozorišne značke dobiće nove vlasnike u smederevskom Centru za kulturu. Reč je programu koji je osmislilo i organizuje pozorište PATOS, a u kome je tokom prošle sezone bilo gotovo 6.000 pozorišnih poseta i ispisano više od hiljadu pozorišnih dnevnika u kojima su učenici osnovnih škola u Smederevu beležili svoje utiske o pogledanim predstavama. 

Pozorišna značka „Branislav Nušić“ predstavlјa sveobuhvatnu strategiju razvoja pozorišne publike u Smederevu kroz proces kontinuirane saradnje sa školskim ustanovama. Program je usmeren na podizanje broja redovnih i organizovanih poseta osnovnih škola repertoaru pozorišta PATOS i partnera, ali i usmeravanju dece ka razvijanju kritičkog mišlјenja kroz gledanje pozorišnih predstava, jer je dodatno propraćen edukativnim elementima, kao što su pozorišni bonton, pozorišne tribine i vođenje ličnog pozorišnog dnevnika. Tokom sezone deca su posetila pozorište 3 ili 4 puta, a nakon svake pogledane predstave beležila su svoj stav o pogledanoj predstavi u pozorišnom dnevniku.

Program je jedan od tri pobednika konkursa Superste+ za 2017. Značaj projekta je prepoznat i finansijski podržan od strane grada Smedereva, a podršku je pružilo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ocenivši da se njime podstiče kreativan razvoj učenika školskog uzrasta.

Foto: PATOS

Skorašnji članci

error: Content is protected !!