Vučić u Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci

VELIKA PLANA/SMEDEREVSKA PALANKA, 9. mart 2018 – Aleksandar Vučić obilazi danas Podunavski okrug u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, već je bio u Velikoj Plani, trenutno je u Smederevskoj Palanci, a centralno obraćanje građanima biće u podne u Smederevu.

U Velikoj Plani je obišao fabriku tekstilne industrije „Makaron moda“ i rekonstruisanu gradsku biblioteku „ Radoje Domanović“..

Aleksandar Vučić istakao je danas da se Srbija bori da dovede jednu od najmoćnijih kompanija i da su šanse trenutno 50:50, te da ga zato dodatno muči situacija oko Kosova, jer šalje loše signale potencijalnim investitorima. Prema pisanju medija, inače, reč je o Folksvagenu.

– Šanse su na nam 50:50 da dovedemo ovde u okolini još jednog velikog investitora. Dve zemlje su nam bile konkurencija – Rumunija i Bugarska, a ostali smo sada samo mi i još jedna zemlja i zato me još, mimo svega, muči sve ovo oko Kosova, da ne šalje loše signale, kazao je Vučić u obraćanju građanima u Velikoj Plani, koju je posetio u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Prema njegovim rečima, najveći problem je neodgovorno ponašanje Prištine, i naglasio da će Srbija da nastavi da čuva svoje, štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji.

– Mi ćemo biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji, a oni neka rade šta im je volja. Ni od koga sa strane ne možemo da očekujemo pomoć i podršku. Možemo da se uzdamo samo u sebe – u se u svoje kljuse – da snažimo svoju zemlju, naše ekonomske potencijale, da jačamo državu u svim segmentima i onda će Srbija biti isuviše tvrd orah da bi bilo ko bacio i pogled na Srbiju, a ne bilo šta drugo – naglasio je on.

Građanima u Velikoj Plani Vučić je kazao da zna da žive teško i koliko nezaposlenih ima, koliko je otišlo u inostranstvo, ali i da svi vide da se neke stvari pomeraju na bolje.

Ukazao je da je plan za Veliku Planu da se ozbiljnije osnaži dovođenjem još jednog investitora, kako bi se građanima pokazalo da imaju budućnost u svom mestu.

Ukazao je da je država najveći broj javnih objekata u saradnji sa opštinom obnovila i obnavlja. Najavio je i da će do kraja avgusta biti završena rekonstrukcija puta dužine od 13,5 kilometara od Velike Plane do Smederevske Palanke.Kaže i da je dobio molbe građana Velike Plane i Smederevske Palanke za izgradnju direktnog skretanja sa autoputa za Smederevsku Palanku.

– Ne smem stoprocentno da obećam, ali dao sam nalog da se analizira da li to utiče na bezbednost saobraćaja, i ako je nema – uložićemo tri ili četiri miliona evra, koliko je potrebno za to skretanje, jer bi to omogućilo dovodđnje investitora u Palanku – naglasio je on.

Poručio je građanima da će videti povećanje plata i penzija ove godine u značajnoj meri, ali je dodao da se za dalji boljitak moramo boriti i raditi još snažnije, jer konkurencija u Evropi postaje sve snažnija, svi su naučili kako da privlače investitore, pa moramo da budemo bolji od njih.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas i podršku turskoj tekstilnoj kompaniji „Makaron moda“, na različite načine, jer je, istakao je, najvažnije da fabrika sledeće godine u ovo vreme umesto 124 ima 400 zaposlenih, dok je vlasnik Safet Seglam obećao da će postepeno povećavati plate.

Predsednik je, tokom obilaska pogona, rekao da država do sada nije pomogla toj tekstilnoj kompaniji, ali da će od sada to činiti, na različite načine, subvencijama po zaposlenom, jer je značajan svaki zaposleni radnik.

On je ukazao da je u Velikoj Plani i tom delu Srbije sve uništeno.

– Tamo gde smo imali Gošu, koja je bila centar industrije vagona i teške industrije, sve je uništeno i razoreno, veliki broj nezaposlenih… – rekao je Vučić.

Ukazao je i da je 1991. godine u Smederevskoj Palanci bio isti broj umrlih i rođenih, a danas je tri puta više umrlih nego rođenih.

– To su katastrofične razmere. Pokazuju šta smo od 90-ih, a naročito 2000-ih uspeli da uništimo i razorimo, i to sad polako popravljamo – rekao je predsednik.

Najavio je da će se raditi rekonstrukcija puta Smederevska Palanka – Velika Plana u dužini do 13,5 km dodajući da je za to potrebno oko tri miliona evra. Rekao je, takođe, da će se uraditi i studija koja će pokazati da li je bezbedno da Smederevska Palanka dobije direktno skretanje sa autoputa.

Foto: Predsedništvo Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!