Pogled na svojstva vode, u sklopu traganja za lekom protiv kancera

SMEDEREVO, 5. mart 2019 – Akademik dr Miloš Ćorlomanović, član Instituta prirodnih nauka Lunćing, Akademije nauka Republike Kine, održaće predavanje na temu „Voda – osnov života“, u Centru za kulturu Smederevo, u sredu 6. marta, sa početkom u 19 sati.

On će predstaviti rezultate proučavanja vode u vezi sa njenim informacionim svojstvima, za pitanje šta mi zapravo znamo o vodi, kao i za mogućnosti njenog programiranja.  Pogled  na svojstva vode, koji će biti predmet predavanja, vezan je za procese istraživanja u Kini u sklopu traganja za lekom protiv kancera, a tiče se zapažanja da se molekuli vode skupljaju u rojeve ili „klastere“ i da voda ima sposobnost pamćenja informacija, kao i emitovanja signala. 

Program će ukazati na istraživačku poziciju koja sugeriše da voda može biti posmatrana kao svesna, i kao prirodni kristal koji može prenositi složene informacije.

Dr Miloš Ćorlomanović je inženjer elektrotehnike i doktor fizike, bavi se biofizikom, NMR (nuklearno magnetno rezonantnom spektroskopijom), teorijom kvantne informacije, elektromagnetnim impulsom.

Titulu akademika dobija 2017. godine, nakon ostvarenih otkrića u Narodnoj Republici Kini, na Institutu prirodnih nauka Lunćing, Pekinškog Univerziteta, u oblasti biomedicinskih istraživanja i bioinženjeringa.

 Predavanje će se održati u Koncertnoj dvorani, a ulaz je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!