Branko Ružić obišao radove na planjanskoj Gradskoj kući

VELIKA PLANA, 27. februar 2019 – Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije obišao je ove srede radove na saniranju i uređenju Vile Klefiš, budućeg objekta Gradske kuće Opštine Velike Plana, koji se privode kraju. Ove radove finansiralo je Ministarstvo državne uprave lokalne samouprave sredstvima iz budžetskog fonda u iznosu od 7 miliona dinara, a svoj doprinos dala je i Opština Velika Plana.

Goste su u primili i u obilazak zgrade u kojoj će uskoro biti planjanska Gradska kuća poveli Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana i Željko Rajić, zamenik predsednika Opštine, sa saradnicima.
Porodična vila Tonija Klefiša, nemačkog industrijalca i jednog od osnivača klanične i mesno prerađivačke industrije u Velikoj Plani, podignuta je 1922. godine u samom centru, u Ulici Miloša Velikog. Do pre desetak godina bila je tu policijska stanica, a onda je policija u Velikoj Planini, januara 2009. godine, dobila novu zgradu od hiljadu i po kvadrata, čiju je izgradnju finansiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova, a lokalna samouprava je obezbedila besplatno zemljište i infrastrukturu. Od tada vila Klefiš nije bila u upotrebi, a uređenje i preuređenje ovog objekta zahtevalo je mnogo truda ali i novca, koji Velika Plana nije mogla sama da obezbedi. Predviđeno je da u prizemlju bude sala za venčanja, a da se spratni prostor iskoristi za muzejske i galerijske postavke.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!