Zeppelin osvajač Zimske (Junior fer plej) lige

SMEDEREVO, 24. februar 2019 – Portal Podunavlje.info u nekoliko navrata je pisao o velikim uspesima generacije 2006/2007. godista FK Zeppelin iz Smedereva. Trofejni niz uspeha iz prošle godine, nastavljen je i u ovoj i to osvajanjem Zimske (Junior fer plej) lige koja se održavala u balonu „Altina“ u Zemunu. Ta liga je ljubiteljima fudbala mnogo poznatija pod ranijim nazivom – Liga „Dragan Mance“.

Zeppelin je nastupao i u 2006. i u 2007. godištu. Obe ekipe su, posle tromesečnih nadmetanja, na briljantan nacin okončale takmičenje osvojivši u svojim uzrasnim kategorijama titule prvaka. U oštroj konkurenciji respektabilnih škola fudbala iz prestonice (Kampione, Flamengo, Olimpik, Mungosi, Zemun, Šarić, IMT, Crveni orao, Zmaj…), FK Zeppelin je i u 2006. (igraju deca iz oba godišta) i u 2007. godištu ostvario impozantan skor. Nešto „starija“ generacija ubeležila je deset pobeda, dva remija i jedan poraz, dok su mlađi imali deset pobeda, jedan remi i dva poraza.

Organizator takmičenja je ukazao veliku čast mlađanim Smederevcima, posetio je nedavno jedan trening ovih dečaka i uručio im zajednički pobednčcki pehar i diplome. Predstavnici lige tom prilikom zaista nisu štedeli reči hvale i komplimente na račun mladih fudbalera, ističući posebno „da su deca ostavila čudesno dobar utisak i da je to jedna od najboljih generacija koja se pojavila na tom prestižnom turniru u poslednjih deset godina“.

Istovremeno, oni su pozvali FK Zeppelin da, kao jedini klub iz zemlje van Beograda, a zbog pokazanog ogromnog kvaliteta i talenta, učestvuje u Letnjoj ligi na Adi (organizator Fudbalski savez Beograda), u konkurenciji vršnjaka iz C. zvezde, Partizana, Čukaričkog i ostalih klubova iz Beograda. Poziv sigurno prija, ali je pitanje da li će Dragan Simonović i njegovi učenici uspeti da se odazovu ovom pozivu zbog ranije preuzetih obaveza, odnosno zbog nastavka sezone u Fer plej ligi.

Zeppelin je jesenas debitovao sa 2006. godištem (u ekipi su dečaci rođeni i 2006. i 2007. godine) u ovom takmičenju i plasmanom na drugo mesto u „B“ grupi, izborio plasman u najviši rang, u „A“ grupu. Pred Simonovićevom ekipom su padali i renomirani rivali poput Rada Zemuna, Voždovca… Veliki izazov je pred Smederevcima u nastavku sezone, jer se u „A“ grupi nalaze sve najjače beogradske ekipe, izuzev Partizana i Zvezde, tako da će to biti lepa prilika da se još jednom provere mogućnosti ove moćne generacije na koju su, čini se, odavno čekali poklonici fudbala u gradu na Dunavu.

Reči koje trener Dace Simonovic često izgovara svojim pulenima pred početak urakmice: „Hocu magiju“, apsolutno se sprovode u delo. Magija traje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!