Pobeda Smederevki u maratonu, odbojkaši rutinski sa Loznicom

SMEDEREVO, 10. februar 2019 – U utakmici 18. kola prvenstva Prve lige Srbije za odbojkašice, Smederevke su pred domaćom publikom savladale ekipu Rode sa 3:2 u setovima (27:25, 18:25, 21:25, 25:22 i 15:7).

Susret je dobrom igrom otvorila Marija Mijanović (28 poena), a pratile su je Una Đorđević (23) i Jovana Radanović (14). Ulaskom Natalije Ristić (11 poena), uz smečeve Maje Radović (19), Beograđanske su izjednačile, a potom i preuzele vođstvo. Posebno poglavlje pripada mladoj Višnji Šiljić, koja se, posle šest dosuđenih „prljavih lopti“, u četvrtom setu vratila sjajnim servisima u igru, pomogavši svom timu da, uz simultanku Marije Mijanović i odličan prijem Marte Janković, stigne preokretom do vredne pobede.

Nešto ranije, na istom mestu, u Dvorani Smederevo, odbojkaši Smederevo-Carine, takođe u utakmici 18. kola prvenstva Prve lige, ubedljivo savladali ekipu Loznice. Bilo je 3:0, po setovima 25:22, 25:22 i 25:17. Za nešto više od sat vremena, prema očekivanju, učenici Dušana Kalinića su ostvarili maksimalnu pobedu nad Lozničanima. Gosti su u prva dva seta imali egal do same završnice, a da ne dođe do iznenađenja pobrinuli su se Petar Petrović (17 poena), Nikola Stojčić (12) i Milan Aleksić (9). U trećoj deonici, kada se već naslućivao pobednik, šansu su dobili , pored mladog Đorđe Kovača, i Vukašin Spasojević i Petar Mitković, koji je svojoj ekipi doneo odlučujući poen.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!