Otvoren konkurs za upis u Vojnu gimnaziju

BEOGRAD, 1. februar 2019 – Ministarstvo odbrane saopštilo je da je od danas otvoren konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju, koji će trajati do 15. marta, dok će konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biti otvoreni od 15. februara do 31. marta.

U Vojnu gimnaziju ove godine biće upisano 90 dečaka i devojčica, a u Srednju stručnu vojnu školu njih 65, dok će Vojna akademija ove godine upisati 183 kadeta, a Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije 25.

Za upis u vojne škole tradicionalno vlada veliko interesovanje mladih ljudi. Osnovni razlozi su vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za vannastavne aktivnosti.

Po završetku vojnih škola, polaznici dobijaju siguran posao sa mogućnošću stalnog stručnog i karijernog usavršavanja. Častan, izazovan i odgovoran poziv oficira i podoficira Vojske Srbije trajni su motivi zbog kojih interesovanje za upis u vojne škole nikad nije jenjavalo.

Potrebno je da kandidati koji žele da konkurišu za upis u vojne škole na vreme podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su konkursi otvoreni, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit.

Konkursi za upis u vojne škole objavljeni su danas u magazinu „Odbrana“ na vebsajtu Ministarstva odbrane, gde se mogu naći sve informacije o uslovima i potrebnoj dokumentaciji.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien