Streljaštvo: Petar Adamović najbolji junior Srbije

SMEDEREVO, 25. januar 2019 – Petar Adamović, član Streljačke družine Smederevo, proglašen je za najboljeg juniora u disciplini pištolj u tradicionalnom izboru najboljih strelaca Srbije u 2018. godini. Pored Adamovića, u istoj disciplini, na ovogodišnjoj rang listi Streljačkog saveza Srbije u prva tri najbolja pojedinca našao se i Dušan Bojić, drugi u kategoriji mlađih juniora i treći u kategoriji kadeta, dok je Natalija Tasić druga u kategoriji kadetkinja puškom.

Petar Adamović je drugu godinu zaredom najbolji mlađi junior na rang listi Streljačkog saveza Srbije, prošlu takmičarsku godinu završio je prvim mestom u kategoriji juniora. Adamović je u 2018. godini, u disciplini vazdušni pištolj, osvojio titulu državnog prvaka i vicešampiona na finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije. 

U prva tri na ovogodišnjoj rang listi SSS prvi put se našao i Dušan Bojić. Bojić je u tradicionalnom izboru za najbolje strelce Srbije drugi u kategoriji mlađih juniora i treći u kategoriji kadeta vazdušnim pištoljem. Kao kadet osvojio je drugo mesto, a kao mlađi junior treće na Prvenstvu Srbije. Na finalu Kupa Srbije je takođe, osvojio bronzanu medalju kao mlađi junior. 

U kategoriji kadetkinja puškom Natalija Tasić je na drugom mestu, a u kategoriji juniorki je u prvih deset. Prošle godine bila je treća kadetkinja na državnom prvenstvu i druga na finalu Kupa Srbije. U takmičenju mešovitih parova sa Veljkom Ilićem, naš miks tim je osvojio titulu vicešampiona države za juniore i postavili su državni rekord osnovnog dela.

Veljko Ilić je četvrti u kategoriji mlađih juniora i šesti u kategoriji juniora u disciplini vazdušna puška. Kao mlađi junior osvojio je Finale Kupa Srbije. U prošloj godini bio je član reprezentacije Srbije na Prvenstvu Evrope u Đeru, kao i u finalu Lige mladih Evrope u Finskoj, gde je osvojena titula vicešampiona ovog prestižnog takmičenja mladih strelaca. 

Jasmina Milovanović, koja je u prošloj godini pravila pauzu zbog porodiljskog odusustva, uspešno se vratila na vatrenu liniju već u drugom delu sezone malokalibarskim oružjem i završila je kao petoplasirana u kategoriji seniorki pištoljem. Dvostruka je vicešampionka države u disciplini sport pištolj.

Streljačka družina „Smederevo“ se na rang listi najboljih klubova plasirala na dvanaesto mesto, u konkurenciji 29 klubova koji su ostvarili bodove za plasman. U odsustvu našeg najboljeg strelca Jasmine Milovanović u vazdušnoj sezoni ekipne uspehe klubu su donele mlađe kategorije. Naši juniorski timovi pištoljem (Adamović, Bojić i Miloš Nikolić) i puškom (Ilić, Živojinović i Adamović Nemanja) osvojili su titule državnih vicešmpiona.

Streljački savez Srbije je ovom prilikom dodelio plakete i zahvalnice organizacijama i pojedincima za izuzetan doprinos razvoju streljačkog sporta u 2018. godini, pa se tako među dobitnicima i ove godine našao Radio Luks iz Smedereva.

U poslednjih sedam godina, ovu laskavu titulu za najboljeg strelca, do sada je ponelo još samo troje smederevskih strelaca. Veljko Ilić je 2017. godine bio prvoplasirani na rang listi u dve kategorije: kadeta i mlađih juniora. Natalija Tasić je iste godine i 2016. bila najbolja pionirka puškom, a prva kojoj je pripalo ovo priznanje, bila je Ana Alentijev, najbolja juniorka pištoljem u 2013. godini.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien