Izdaje se hala fabrike ribe – zakupac obavezan da uposli 100 radnika

SMEDEREVO, 24. januar 2019 – Grad Smederevo objavio je oglas za izdavanje hale površine 4.158,30 metara kvadratnih,  po početnoj ceni mesečne zakupninie od 12.474,90 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Budući zakupac je obavezan da zaposli i obuči najmanje sto radnika za rad u hali, u roku koji će biti utvrđen ugovorom o zakupu hale, navodi se u tekstu oglasa i dodaje da je delatnost koja se može obavljati proizvodnja, prerada, skladištenje i distribucija prehrambenih proizvoda

Hala je u javnoj svojini grada Smedereva, ukupne neto površine 4.158,30m2   koja se  sastoji se od proizvodnog dela površine 2.557m2, upravno – administrativnog dela površine 345,00m2 i dva aneksa površine 1.154,64 m2 i 101,66m2, a izdaje se u zakup na period od pet godina.

Na mesečni iznos zakupnine, koji bude postignut po sprovedenom postupku prikupljanja pisanih ponuda, obračunaće se porez na dodatu vrednost, osim ukoliko je zakonom ili podzakonskim aktom propisano drugačije. U mesečni iznos nisu uračunati troškovi tekućeg održavanja hale, osiguranja, troškovi grejanja, utroška električne energije, gasa, vode, usluge iznošenja smeća, PTT usluge, komunalne takse i slično, što je u obavezi da snosi zakupac.

Pisane ponude podnose se u zatvorenoj koverti do 7. februara, a otvaranje ponuda biće 11. februara u Skupštinskoj sali grada Smedereva sa početkom u 12 časova.

Podsetimo, pre tri godine, u februaru 2016, tadašnji premijer Aleksandar Vučić je nemačkoj kompaniji PTC Germany uručio ključeve fabrike “gde će prerađivati ribu i zaposliti 300 radnika”. Katanac na fabriku stavljen je krajem 2018. godine. Bez posla je tada ostalo poslednjih dvadesetak radnika.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!