You are here

Osuda nasilja nad ženama, onog koje čini opozicija

SMEDEREVO/SMEDEREVSKA PALANKA, 23. januar 2019 – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović na današnjoj konferenciji za novinare osudila je nasilje nad ženama, a slično su učinile i predstavnice SNS koje obavljaju javne funkcije u opštini Smederevska Palanka i članice Opštinskog odbora ove stranke u tom gradu.

„Ispred Grada Smedereva, ispred lokalne samouprave, i ispred svih funkcionera žena, sazvali smo ovu konferenciju sa željom da osudimo svaku vrstu nasilja nad ženama koje obavljaju bilo kakvu funkciju u gradu, pa i uopšte, nad ženama. Mislimo da je nedopustivo da se žene nazivaju pogrdnim imenima, da se vređaju, da se izvodi tiranija nad njima. Meni je prosto i neprijatno da izgovorim reči kojima se pojedini opozicioni lideri obraćaju ženama koje podržavaju Aleksandra Vučića i politiku Srpske napredne stranke“, rekla je gradonačelnica.

Ona je dodala da je „svaka žena  stub porodice, stub zajednice“.

„Žene rađaju, one su vrlo odgovorne na svojim funkcijama i ne zaslužuju nikakvo maltretiranje, niti izgovaranje najtežih i najbrutalnijih reči, te s toga, osuđujemo sve akcije jednog Saveza, i Đilasa i Jeremića i Obradovića, koji najpogrdnijim imenima nazivaju žene koje samo rade svoj posao.“

Gradonačelnica je izrazila mišljenje da na ovakvoj  konferenciji „nema mesta nekim pitanjima“ i po njenom mišljenju se svi prisutni predstavnici medija „slažete sa nama, s obzirom da u poslednje vreme, pogotovo se oseća taj linč prema ženama novinarima, i ne samo prema njima, i prema predsednici Skupštine Republike Srbije i prema svim ženama koje vrše bilo kakvu funkciju“.

Na novinarsko pitanje zašto su danas pozvani svi mediji, a da to nije slučaj u prethodnom periodu i koja je razlika između teme ove i drugih konferencija, gradonačelnica je rekla da ona ne poziva novinare.

„To radi Gradska uprava, a tema ove konferencije je nasilje nad ženama i mi osuđujemo svaku vrstu nasilja, pogotovo nasilje nad ženama novinarima, nasilje nad svim ženama koje oavljaju bilo kakvu funkciju, pogotovo nasilje koje se dešava na raznim portalima, u medijima, na ulici, na radnom mestu ili bilo gde.“

Pored gradonačelnice, konferenciji su prisustvovale i dve članice Gradskog veća Smedereva, direktorka Doma zdravlja Smederevo, direktorka smederevske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, direktorka Doma za stare u Smederevu, direktorka Apotekarske ustanove Smederevo, direktorka JKP Zelenilo i groblja, direktorka Muzeja u Smederevu, i predstavnice Suda i Tužilaštva u Smederevu.

Predstavnice Srpske napredne stranke koje obavljaju javne funkciju u Opštini Smederevska Palanka i članice Opštinskog odbora ove stranke, takođe danas, najoštrije su osudile “uvrede koje na račun žena, u poslednje vreme, iznose predstavnici opozicije”, prenose loklani mediji.

O vređanju žena od strane je, ispred ostalih članica SNS, govorila Anđela Nevenkić, članica palanačkog Opštinskog veća.

“Upravo zato smo se ovde okupile, mi, predstavnice ženskog roda, da javno osudimo napade opozicije upućene ženama. Žene postoje da one imaju prava da biraju, i da odlučuju. To što se opoziciji ne dopada ili ne sviđa njihov izbor, iz samo njima poznatog razloga, ne opravdava bezočno i beskrupulozno omalovažavanje žene i pozivanje istih na linč“ rekla je Nevenkić i objasnila:

„Nisu žene kurve, niti bića koja treba linčovati. Žene su bića koja pripadaju društvu i koje daju društvu određeni doprinos. Žene predstavljaju stubove društva i države. Sva ta vređanja upućena predsednici parlamenta, premijerki Vlade I nadalje, neće biti ikakve tolerancije na nasilje upereno prema ženama, jer se ovo nasilje ne može, ne sme i neće tolerisati“, zaključila je ona.

Related posts

11 Thoughts to “Osuda nasilja nad ženama, onog koje čini opozicija”

 1. Goca

  A kada Aleksandru Jerkov radikali nazivaju ustaskom k….m, vi se smejete!? Sto nisi tada odrzala konferenciju!? Ona nije „bitna“ zena, a!? Sram te bilo!

 2. Dama s kamelijama

  Ko cini vece nasilje nad zenama od tebe!? Kakva je ovo drzava…

 3. Mira

  A nasilje koje ti kao funkcionerka cinis nad obicnim zenama? To se ne racuna, jel’ tako? Bravo za SNS kada ovakvu zenu cuvaju. Tako cete i da prodjete.

 4. Sutkinja

  Pazi, predsednica Prekrsajnog suda u Smederevu medju SNS zenama… Nezavisno sudstvo. Bravo.

 5. Kako mi je samo muka

  Da li to gradonacelnica govori o nasilju nad zenama na radnom mestu!? Ona govori o tome? A sest maticarki je izbacila na ulicu! Ona, Milijana, Sladja i ostala „zenska“ ekipa. Jedna od maticarki je preminula, a druga je nadomak psihijatrijske bolnice. Ni mi iz Turisticke organizacije i pokojne Direkcije nista bolje nismo prosle. Zasto dajete prostor na Vasem cenjenom portalu ovakvim osobama?

 6. Violeta

  Bravo za komentare! Svaki komentar je istinit.

 7. bravo za nasu gradonacelnicu i sve zene

  1. Sokrates

   Bravo za tebe, Jankao! Ti si neki Brazilac, a? Falkao..? Fudbaler? Vidi se. Antidepresivi, Brazilac! Kao tvoja gradonacelnica.

 8. svaka cast za nasu gradonacelnicu i nasim zenama tako se osudjuje opozicija

  1. Bosko

   Ahhhaahahhahaaahahahhha, „bravo za nasu gradonacelnicu i nasim zenama, tako se osudjuje opozicija“… Da li ste vi naprednjaci normalni!? Kada kazete nekome da napise komentar, vidite da taj neko ima neko osnovno znanje da bi mogao da sklopi bar dve smislene recenice. „Bravo za nasu gradonacelnicu i sve zene“? Ne mogu da verujem sta vi sebi dozvoljavate… Imate milion clanova, a od toga jedan promil pismenih. Ako imate i toliko.. I ako znate sta je promil. Jedini je Seslak pismen od vas naprednjaka u Smederevu.

 9. Fist

  Da, tu je predsednica Prekrsajnog suda u Smederevu i zamenica tuzioca koje nisu ni znale o cemu ce baba Jasna da prica…