Industrijski park u Smederevu uvod u novu etapu partnerstva sa Kinom

BEOGRAD, 22. januar 2019 – Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa predsednikom Hbis grupe Ju Jongom o kineskim investicijama u Srbiji, naročito o projektu izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu, objavila je Vlada Srbije.

Knežević je tom prilikom poručio da prijateljstvo dveju zemalja ima dugu tradiciju, pri čemu je Kina najvažniji ekonomski partner Srbije na azijskom kontinentu. On je podsetio na to da se ove godine navršavaju tri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora za Železaru Smederevo, između Vlade Republike Srbije i kompanije Hestil Srbija (Hesteel Serbia Iron & Steel). Ovom investicijom i to u jedan od najvažnijih sektora industrije, strateško partnerstvo između Srbije i Kine uzdignuto je na viši nivo, istakao je ministar. Prema njegovim rečima, izgradnja industrijskog parka u Smederevu predstavlja uvod u novo strateško partnerstvo.

Predsednik Hbis grupe Ju Jong je poručio da ta kompanija podržava projekat izgradnje ovog parka. Hbis grupa će kontinuirano podržavati i ubrzati izgradnju Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu. Budući da su naše dve strane do sada imale veoma uspešnu saradnju, verujem i u projekat izgradnje industrijskog parka. To će doneti ne samo ekonomsku korist, već će takođe unaprediti i lokalnu ekonomsku infrastrukturu, rekao je Ju Jong.

Foto: srbija.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!