Izložba dečijih radova Creative mind

SMEDEREVO, 25. decembar 2018 – U  galeriji Centra za kulturu Smederevo danas u 18 sati i 30 minuta biće otvorena izložba dečijih radova Creative mind, saopšteno je iz ove ustanove kulture.

Radovi, koji će biti izloženi do 15. januara 2019. godine, nastali su u okviru škole Creative mind škole koja je počela sa radom pre nekoliko meseci sa idejom da se sugrađanima pruži stručan rad  sa decom od 4 do 18 godina na polju crtanja i slikarstva, u adekvatno opremljenom prostoru, ateljeu koji je adaptiran i usklađen sa umetničkim potrebama.

Deca se edukuju u umetničkoj oblasti kroz razne tehnike, od uglja, pastela, bojica, do akvarela, tempere i akrila.

Crtež je osnova na kojoj se baziraju sve druge tehnike.

Deca predškolskog uzrasta uvežbavaju liniju, osnovne oblike, rade sa plastelinom, i upoznaju se sa početnim crtačkim tehnikama što se jako brzo odražava na njihovu bolju koncentraciju, percepciju, kao i lep rukopis i druge motoričke sposobnosti.

Deca školskog uzrasta imaju plan i program koji se bazira na anatomiji i mrtvoj prirodi i polako se usmeravaju ka ozbiljnijem bavljenju umetnošću.

Organizatori navode da posebno mesto zauzimaju njihovi najstariji đaci koji su u programu pripremne nastave za upis u umetničke škole i fakultete I dodaju da je škola otvorena za nove članove koji žele da se razvijaju i napreduju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!