Danas se obeležava Međunarodni dan OSI

SMEDEREVO, 3. decembar 2018 – Danas je 3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Povodom obeležavanja ovog datuma, Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo prosledio je danas portalu Podunavlje.info  spisak programa, čiji su termini poznati.

Aktivnosti su počele u nedelju, turnirom u društvenim igrama – pikado, domine, uno, ne ljuti se čoveče. Turnir su organizovali Gradska organizacija gluvih i nagluvih i Sportsko udruženje gluvih i nagluvih Despoti.

Danas su izložbu u holu Gimnazije priredili Ustanova „Sunce“, Udruženje za pomoć MNRO i Društvo za CDP, a organizovana je i ulična akcija – podela flajera na Trgu Republike u organizaciji Društva za CDP, Gradskog saveza i Centra za samostalni život OSI.
Kasnije posle podne, biće organizovana i poseta svečanom otvaranju Evropskog prvenstva u streljaštvu u Beogradu.

Za sutra je planirano pesničko veče i dodela nagrada za društveno najodgovorniju organizaciju  u Narodnoj biblioteci. Organizator je Udruženje paraplegičara.
Prigodan program biće organizovan u prostorijama Udruženja za pomoć MNRO u Miloša Velikog 27, u četvrtak u 17 sati, a dan kasnije, od 11 časova, planirano je druženje članova Ustanove Sunce i Udruženja za pomoć MNRO u istom prostoru.

U petak u 10 sati biće organizovana i sesija Jačanje samopouzdanja kod OSI, u prostorijama Gradske organizacije Saveza slepih Srbije – Smederevo, u Ulici Jovana Krajišnika.
prostorije

Udruženje paraplegičara i R-50 organizovaće u subotu, 8. decembra  od 10 do 14 sati na streljani finale lige u streljaštvu pojedinačno 12+6. Istog dana, od 12 sati, Udruženje paraplegičara najavilo je i finale lige u šahu.

U ponedeljak, 10. decembra u 12 sati, Udruženje distrofičara grada Smedereva Bolji život najavilo je program pod nazivom Usluge socijalne zaštite u Smederevu, koji će biti održan u prostorijama Gradskog saveza.

Poseta učenika O.Š. „Dimitrije Davidović“ Udruženju paraplegičara, prvobitno planirana za danas, odložena je a novi termin biće naknadno saopšten.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!