Palanačka skupština usvojila rebalans budžeta

SMEDEREVSKA PALANKA, 30. novembar 2018 – Odbornici Skupštine opštine Smederevska Palanka, na današnjoj sednici, usvojili su odluku o rebalansu ovogodišnjeg budžeta, koji sada iznosi 1.414.985.284 dinara. Istovremeno, Skupština je prihvatila informaciju o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine, koje je na nivou od 98,65 procenata. Izvršenje u odnosu na godišnji budžet je 74 posto.
Sednica je, inače, započela izborom novog zamenika predsednika Skupštine, s obzirom da je dosadašnji, Nebojša Pavlović, imenovan za načelnika Podunavskog okruga, zbog čega je podneo ostavku na funkciju u lokalnom parlamentu. Za novog zamenika predsednika Skupštine opštine Smederevska Palanka izabran je Rodolјub Stanimirović iz redova SNS. Učinjeno je to tajnim glasanjem, a Stanimirović je dobio glasove 40 od 49 odbornika.

Odbornici su na današnjoj sednici, između ostalog – jer bilo je24 tačke a sednica je trajala jedva nešto više od sat i po, usvojili i izmenjenu i dopunjenu odluku o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru u palanačkoj opštini, koji je sada 550, odnosno 127 radnika manje nego što je bilo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!