Nastavljena kampanja „Upoznajte nas“

SMEDEREVO, 30. novembar 2018 – Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo posetom Mesnoj zajednici Leštar nastavio je kampanju „Upoznajte nas“. Sa predsednikom MZ Leštar, Slavišom Maksimovićem i predstavnicima Saveta mesne zajednice razgovarali su predstavnici različitih organizacija osoba sa invaliditetom.

Član Gradskog veća zadužen za resor socijalne politike Dragan Stanić govorio je o preprekama sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću u svakodnevnom životu, kao i naporima koje Grad ulaže kako bi se problemi rešavali. O arhitektosnkim barijerama i nepristupačnosti svoje mišljenje su izneli Nenad Mitrović i Dobrila Našpalić, o preprekama u komunikaciji i dobijanju informacija Branko Pavlović, a o preprekama u svesti ljudi i položaju porodica osoba sa smetnjama u razvoju Slobodanka Popović.

Cilj kampanje koja se sprovodi u mesnim zajednicama je da se podigne svest predstavnika mesnih zajednica, građana, komšija o preprekama sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Na kraju sastanka zaključeno je da je potrebno organizovati više ovakvih skupova, ali i edukacija za predsednike svih mesnih zajednica.

Kampanja će biti nastavljena i tokom naredne godine, kao jedna od prioritetnih aktivnost Gradskog saveza socijalno humanitarnih organizacija Smederevo.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien