Voda, dok traje čišćenje cevovoda – piti ili ne?

SMEDEREVSKA PALANKA/VELIKA PLANA, 26. novembar 2018 – Juče je počelo čišćenje magistralnog cevovoda od fabrike vode u Tnovču do crpne stanice u Smederevskoj Palanci i trajaće do 2. decembra, zbog čega je snabdevanje vodom iz fabrike JP „Morava“ prekinuto.

Da li je to i koliko uticalo na kvalitet vode – pitanje je koje muči Palančane i Planjane. Tim povodom na svom FB profilu sugrađanima se obratio predsednik palanačke opštine Nikola Vučen, koji  tvrdi da je voda iz vodovoda potpuno ispravna za sve namene, dakle i za piće. Dodaje još, da se u ovom trenutku Palanka “snabdeva vodom sa naših izvorišta, ukupno radi 13 bunara i protok je 102 L/S”.

S druge strane, takođe na Fejsbuku, pojavilo se obaveštenje, dopis JP „Morava“ planjanskom JKP „Miloš Mitrović“, u kome vrlo eksplicitno piše da (dok traju radovi) „U tom periodu VODA NEĆE BITI ISPRAVNA ZA PIĆE!“. Baš tako, velikim slovima i sa znakom uzvika na kraju. Da li se ovo odnosi samo na Planjane, s obzirom da je upućeno lokalnom komunalnom preduzeću, nismo uspeli da saznamo.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien