Ekipno takmičenje u šahu osoba sa invaliditetom

SMEDEREVO, 15. novembar 2018 – Društvo za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom (DSRI) u Smederevu danas je organizovalo prvo ekipno takmičenje u šahu za sve smederevske organizacije osoba sa invaliditetom. Kako je za Podunavlje.info izjavio Nenad Mitrović, predsednik DSRI, reč je o pilot projektu koji bi trebalo već od naredne godine da preraste u Smederevsku ligu u šahu za osobe sa invaliditetom.

“Poznato je da se veliki broj osoba sa invaliditetom bavi šahom, pa osim takmičenja u okviru svojih organizacija, mislimo da bi trebalo da se formira liga na lokalnom nivou, koja bi se upravo tako i zvala – Smederevska liga u šahu za osobe sa invaliditetom. Nadamo se da će, na osnovu broja prijavljenih ekipa za današnje takmičenje, sve organizacije biti za to da ova ideja zaživi već od naredne godine”, rekao je Mitrović za Podunavlje.info.

Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo okuplja 14 organizacija osoba sa invaliditetom, a na gradskom nivou postoje ukupno 22 organizacije osoba sa invaliditetom, od kojih je pet sportskih.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!