Poetski konkurs za osnovce i srednjoškolce

SMEDEREVO, 13. novembar 2018 – Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug i Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo povodom obeležavanja 120 godina od rođenja Desanke Maksimović, najveće srpske pesnikinje, raspisuju literarni poetski konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola Podunavskog okruga „Poezija se piše dušom“.

Konkurs za najlepšu poetsku tvorevinu podeljen je u tri kategorije, za učenike do četvrtog i od petog do osmog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce.

U prvoj kategoriji – učenici od prvog do četvrtog razreda teme su:“Nad knjigom bajki“, „Šumska lјulјaška“ i „Đačko srce“. Za učenike od petog do osmog razreda to su. „U vrtu svome zasadiću proleće“, „Čuj, reći ću ti svoju tajnu“ i „Razglasite i po nekoliko puta“. U trećoj kategoriji, ta srednjoškolce, teme su. „“Boli me i radosti što mi je duša daleka lirska oaza“, „Ljubav je maslačkov puhor koji svaki dodir može da strese“ i „Ćutimo i oni pod zemlјom ćute, uzaludna je reč ma koja“.

Učenički literarni radovi mogu biti u formi pesme u vezanom ili slobodnom stihu ili pesme u prozi.

Rok za slanje radova je 30. novembar 2018. godine.

Četiri primerka prekucanih i lektorisanih učeničkih radova treba potpisati šifrom. Razrešenje šifre sa podacima o učeniku (ime i prezime učenika, razred, škola, grad, ime i prezime nastavnika) treba spakovati u posebnu kovertu i zajedno sa radovima poslati preporučeno na sledeću adresu:

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo

Goranska b. b. (zgrada „Monopola“, 2. sprat)

11300 Smederevo

(sa naznakom ZA LITERARNI KONKURS)

Skorašnji članci

error: Content is protected !!