Prekinuta skupštinska sednica zbog nedostatka kvoruma

SMEDEREVO, 9. novembar 2018 – Sednica Skupštine grada Smedereva prekinuta je danas, pošto ni posle 15 časova, za kad je bio zakazan njen nastavak, nije bilo kvoruma – u sali su bila samo 23 od ukupno 70 odbornika.

“Stručne službe su utvrdile da su u sali 23 odbornika, nema uslova za nastavak sednice. Ovog trenutka ne mogu da kažem kada će da bude nastavak, bićete naknadno obavešteni”, rekao je Branče Stojanović, zamenik predsednika Skupštine grada Smedereva.

Predsedavajući je prethodno, baš zbog odsustva kvoruma, proglasio pauzu u trajanju od 10 minuta, međutim, i nakon toga, kvoruma nije bilo. Pošto vladajuća većina nije mogla da sakupi dovoljan broj odbornika za nastavak sednice, kvorum nisu hteli da “daju” ni predstavnici SPS-a, kao ni odbornici iz opozicionih stranaka. Predsedavajući je potom zakazao nastavak sednice za 15 časova, ispostavilo se, bez rezultata.

Do trenutka  prekida sednice, usvojen je Predlog za donošenje koncesionog akta za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Smedereva, izglasana je Odluka o utvrđivanju naziva ulica, trgova i parkova u naseljenim mestima na teritoriji grada Smedereva.

Usvojene su i odluke o sprovođenju i načelima komasacije u delovima katastarske opštine Skobalj, zatim Odluka o izmenama i dopunama Odluke o pribavljanju i raspolaganju stvarima u javnoj svojini grada Smedereva, kao i Odluka o dopuni Odluke o platama i naknadama izabranih, imenovanih i postavljenih lica u organima grada Smedereva i naknadama za rad članova radnih tela Skupštine grada Smedereva i o platama zaposlenih u Gradskoj upravi grada Smedereva.

Sednica je počela minutom ćutanja povodom stogodišnjice od završetka Velikog rata, u znak sećanja na žrtve, a završena je pozivom predsedavajućeg na tribinu posvećenu porodičnom nasilju, koju organizuju Udruženje za promovisanje slobode izražavanja – Podunavska inicijativa i Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo. Tribina će biti organizovana u petak, 23. novembra u 11 časova u Istorijskom arhivu u Smederevu, kao završnica projekta “Zidovi ćute, ti nemoj – prijavi nasilje”, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!