Psihopatija u svakodnevnom životu

SMEDEREVO, 7. novembar 2018 – „Psihopatija u svakodnevnom životu“ tema je predavanja koje će biti održano danas u 19 sati u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, u okviru ponude naučno-obrazovnog programa.

Psiholog dr Janko Međedović objasniće šta je zapravo psihopatija, a prisutni će biti u prilici da steknu uvid u rezultate psiholoških istraživanja o tome kakav životni stil, odnos prema drugima i afektivitet su karakteristični za psihopatiju, da li postoje korelacije između psihopatije i inteligencije… Biće razmotren i odnos psihopatije i agresivnosti, sklonosti ka nasilju i kriminogenom ponašanju, razjašnjeno i u kom smislu se može govoriti o „uspešnoj psihopatiji“ i ukazano na saznanja koja daju odgovor na pitanje o tome da li u psihopatiji možemo prepoznati adaptivne strategije.

Ulaz je slobodan.

Dr Janko Međedović doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Učestvovao je u radu Istraživačke Stanice Petnica kao stručni saradnik. Radio je na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici kao asistent, kao predavač na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Deluje pri Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja kao istraživač – saradnik. Predavač je na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, na departmanu za psihologiju. Učestvovao je u dva projekta finansirana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja: Prevencija kriminala i socijalnih devijacija i Kriminal u Srbiji: fenomenologija, rizici i mogućnosti socijalne intervencije. Od 2015. godine je predstavnik Srbije na ENCORE projektu (European Network of Conflict Research). Prezentovao je nekoliko desetina radova na nacionalnim i međunarodnim skupovima. Objavio je brojne naučne radove u nacionalnim i inostranim časopisima. Autor je knjige „Nomološka mreža psihopatije“ u izdanju Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!