Besplatna pravna pomoć za žrtve porodičnog nasilja

SMEDEREVSKA PALANKA, 27. oktobar 2018 – Službi besplatne pravne pomoći u okviru Udruženja Femina u Smederevskoj Palanci, u prvih šest meseci ove godine, zbog porodičnog nasilja, obratilo se 55 žena. Od toga broja, 25 je tražilo samo obaveštenja o tome kakve su pravne procedure, a 30 je dobilo konkretnu pomoć u smislu pisanja podnesaka ili zastupanja na sudu.

„Kada procenimo da stranka nije u mogućnosti samu sebe da zastupa ili postoji veliki strah od nasilnika, onda mi zastupamo žrtvu, što u krivičnom, što u parničnom postupku. Ove godine to sam radila u 10 slučajeva što se pokazalo kao delotvorno“, kaže za Podunavlje.info Ana Jevtić, advokatica službe besplatne pravne pomoći u okviru Udruženja Femina u Smederevskoj Palanci.

Ona je ženama iz ovog grada, okolnih sela, ali i smederevskog, planjanskog i požarevačkog kraja, na raspolaganju svake srede.

Opširnije o ovoj temi možete da pročitate (i čujete) u programskom sadržaju „Ne mogu više da trpim!“ koji će, u okviru projekta „Zidovi ćute, ti nemoj – prijavi nasilje“, biti objavljen na portalu Podunavlje.info u nedelju, 28. oktobra, tačno u podne.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!