Streljaštvo: Ubedljiv trijumf Srbije u prvom kolu

KISAKALI, 19. oktobar 2018 – Juniorska reprezentacija Srbije vazdušnom puškom, u kojoj je i Smederevac Veljko Ilić, ubedljivom pobedom je startovala na finalnom turniru Evropske lige mladih, strelci od 14 do 18 godina, u finskom gradu Kisakalio, saznaje Podunavlje.info.

Srpski sastav je u prvom kolu savladao domaćina Finsku sa 18:6 u poenima iz serija. Svaki strelac u tročlanom timu ima direktnog rivala u protivničkoj ekipi. Posle svake od četiri serije od po deset metaka bolji strelac u duelu dobija dva boda, a ukoliko je nerešeno rivalima ide po bod.

Marija Kolarević je svoju rivalku Riku Koskelu pobedila sa 6:2, a istim rezultatom protivnike su nadmašili i Veljko Ilić i Marija Zavišić. Ilić je pobedio Esija Heiskanena, a Zavišićeva Elija Manistoa.

Uz strelce koji su gađali protiv Finske, u selekciji Srbije je i Đorđe Savić. U drugom meču prvog kola sastale su se Švedska i Mađarska. Posle četiri serije bilo je 12:12, a Šveđani su u raspucavanju bili uspešniji 2:1.

Srbija se sutra sastaje sa Švedskom i Mađarskom.

U drugoj grupi su Poljska, Italija, Češka i Francuska.

Pobednici grupa će se u finalu boriti za zlato, a drugoplasirani za bronzu. Trijumfom nad domaćinom naš tim je napravio veliki korak ka meču za medalju.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!